Tabula rasa met Veerle Baetens op dvd

Tabula rasa met Veerle Baetens is op dvd verschenen. Voor mij absoluut een geluk, want ik had door gebroken nachten (iets met een baby) echt de puf niet om deze serie te volgen. Want dat is me wel bijgebleven van de eerste aflevering die ik gezien heb; je moet scherp zijn, want het verhaal kent heel veel verrassende wendingen. Wat wil je anders bij een psychologische thrillerreeks over een jonge vrouw met geheugenverlies die de enige sleutel vormt in een mysterieuze verdwijningszaak.

Mie D’Haeze (Veerle Baetens) zit vast in een psychiatrische instelling. Ze krijgt er bezoek van politie-inspecteur Wolkers die de onrustwekkende verdwijningszaak rond Thomas De Geest probeert op te lossen. Om de spoorloze De Geest terug te vinden, moet Mie opnieuw haar weg zoeken in het raadselachtige doolhof van haar recente verleden… Geen eenvoudige opdracht door haar geheugenverlies.

Hoe meer Mie zich herinnert, hoe meer ze iedereen rondom zich begint te wantrouwen… maar vooral zichzelf. Zijn de nieuwe herinneringen echt of is het haar verbeelding die de gaten in haar geheugen probeert te vullen? Samen met Mie proberen de kijkers de puzzelstukken te leggen en een antwoord te vinden op de vraag: wat is er met Thomas De Geest gebeurd? Waar kan je nog op vertrouwen als je twijfelt aan je eigen herinneringen en omgeving? Wie kan jou helpen om de weg te vinden? En hoe onderscheid je de waarheid van de waan? Een frustrerende zoektocht die uiteindelijk leidt tot de waarheid.

“Tabula rasa is een spannend en beklijvend drama over de duistere krachten van ons menselijke brein. Een reeks die onder je huid kruipt en niet meer loslaat. Bloedstollend en vernieuwend. Niet te missen”, zo beschrijft het persbericht. Kijk daarom wil ik ‘m absoluut terug kijken. Wat wil je ook met een cast die bestaat uit acteurs en actrices als Veerle Baetens, Gene Bervoets, Tom Audenaert, Jeroen Perceval, Stijn Van Opstal, Hilde Van Mieghem, Peter Van Den Begin, Natali Broods, Lynn Van Royen en François Beukelaers.

De regie is in handen van Jonas Govaerts (Welp) en Kaat Beels (Clan, Swooni, Beau Séjour). Het idee voor de reeks is het resultaat van de samenwerking tussen twee topvrouwen, Malin-Sarah Gozin, die in het verleden hoge toppen scheerde met de reeks Clan en Connie & Clyde, en actrice Veerle Baetens (Code 37, The Broken Circle Breakdown). Ze kregen medewerking van Christophe Dirickx (gekend van onder andere De Helaasheid der Dingen en Linkeroever) die het schrijversteam vervolledigde.

Blij met de artikelen van VlaamsKijken, bedank ons via Ko-Fi. * Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

6 maart 2018 /