Cordon: Jana moet verder zonder Lex

Voor vele fans van Cordon kwam de dood van Lex Faes (Tom Dewispelaere) totaal onverwacht. De commissaris heeft het duur bekocht zijn grote liefde Jana (Liesa Van der Aa) te volgen in het cordon om op die manier toch samen te kunnen zijn. De ontsnapte gedetineerden Chris en Gabriëla (Vincent Van Sande en Brit Van Hoof) ondernamen immers een poging om de cordonmuur op te blazen, dé enige uitweg naar de buitenwereld en hun ticket naar herwonnen vrijheid. Resultaat: poging mislukt en Lex dodelijk gewond.

Alsof het verdriet van Jana en zijn boezemvriend Jokke (Wouter Hendrickx) nog niet groot genoeg is, doet Lex’ corrupte collega Nald (Sven De Ridder) er alles aan zijn eigen hachje te redden. Hij getuigt dat zijn overste mensen wou helpen ontsnappen uit het cordon en dat deze tweede poging hem fataal werd. Jana en Jokke kijken zijn theaterstukje met lede ogen toe. Ook journalist Gryspeerts (Koen De Sutter) is ervan overtuigd dat Nald zelf de mol was, en maakt er zijn missie van op zoek te gaan naar bewijzen om de waarheid kenbaar te maken én door te breken als onderzoeksjournalist in de hoop eindelijk au sérieux genomen te worden door zijn hoofdredacteur (Michaël Pas).

cordon

Ondertussen worden de experimentele virusremmers van dokter Cannaerts (Johan Van Assche) verspreid in het cordon. Een actie waar de mysterieuze Degelin (nieuwkomer Frank Vercruyssen), maar al te blij mee is “want hoe langer de zieken overleven, hoe langer het cordon blijft duren. En dat geeft ons tijd.” Maar tijd voor wat? De verborgen agenda’s binnen de hoogste regionen buiten het cordon vieren meer dan ooit hoogtij…


Aflevering 3 van Cordon is te zien op maandag 19 september 2016 om 21.45 op VTM.

Blij met de artikelen van VlaamsKijken, bedank ons via Ko-Fi. * Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

19 september 2016 /