Stromae in Rwanda; bijzondere docu Emma Lesuis

Stromae heeft een concert gegeven in Rwanda; het land waar hij vandaan komt. Emma Lesuis – een Nederlandse journaliste met Surinaamse roots – heeft hier een bijzondere documentaire over gemaakt. Omdat (de muziek) Stromae ook in Nederland erg populair is, deel ik deze documentaire ook met jullie.

Speciaal voor canvas.be leefde Vranckx-Nomade Emma Lesuis een week lang toe naar het concert, samen met de Rwandezen. Van de voorbereidingen tot het moment dat het dak eraf ging. Gewapend met een radio vol Stromaemuziek ging Emma langs bij de jongeren van Kigali. Wie zijn de fans van Stromae en kon iedereen een ticket betalen? Emma maakte onder andere kennis met de mannen die strikjes maken voor de Maestro en ze wou weten of zijn fans hem als Belg of Rwandees zouden onthalen.

Vranckx en de Nomaden
De facebookpagina Vranckx & de Nomaden brengt verhalen van jongeren die in het buitenland wonen en werken, of die op zoek zijn naar hun roots. Ze publiceren foto’s, teksten en korte filmpjes voor de online kanalen van Vranckx. Maar er zijn ook Nomaden die een lange reportage maken voor het magazine Vranckx (zaterdagavond op Canvas) of zoals nu voor het eerst exclusief voor canvas.be.

Blij met de artikelen van VlaamsKijken, bedank ons via Ko-Fi. * Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

26 oktober 2015 /